Авторът на "Снимки от София": Хората правят мястото добро или лошо, красиво или грозно

Фотографът Темелко Темелков

Снимка: Личен архив

Изложбата “Снимки от София” показва столицата ни в последните години, такава какво я е видял авторът Темелко Темелков. Известният фотограф е избрал 58 снимки, с които е запечатил мигове и емблематични места в столицата през последните 6 години.

"Искрени и емоционални, снимките показват моменти от живота в София, места познати и непознати, хора, животни, улици. С ирония и хумор, и с малко тъга, ставаме свидетели на сцени от ежедневието на най-големия град в България", казва авторът за изложбата. Експозицията ще бъде открита в събота без официалности, излишни приказки и церемонии. На Моста на влюбените до НДК столичани могат да разгледат изложбата на Темелко Темелков. Експозицията е с подкрепата на Столична община.

"Аз съм от София. Тук съм роден и тук живея. Докато вървя, често си мисля, че нямаме отношение към своя град, към своя дом. По нашенски сме склонни да обвиняваме другите за всички несполуки и неуредици. Щедро критикуваме другите, шумно коментираме какво и как другите са направили или не са. И някак забравяме какво можем самите ние да направим, как да сме по-активни, какви са нашите отговорности. Хората са тези, които правят мястото добро или лошо, красиво или грозно. Нашият град — това сме ние самите", казва авторът на "Снимки от София".

С моите снимки искам да покажа София каквато я виждам: усмихната и влюбена, и мръсна, и тъжна, и красива, и грозна, и стара, и нова. Искам да накарам хората днес да се замислят за миг къде са, а за хората утре — надявам се фотографиите да разказват интересни истории от днес. Вярвам, че ако се отърсим от апатията и безразличието, ако променим отношението си към града и го заобичаме — той ще стане по-красив, по-уютен, по-добър, надява се искрено Темелков.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right