Балерината Емона Георгиева ще танцува в „Топлоцентрала“

-

Снимка: Столична община

Младата балерина Емона Георгиева, която вече е носител на редица международни отличия, получи наградата „Полет в изкуството“ на фондация "Стоян Камбарев". Балерината беше удостоена със специално изработена бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи грамота на младата балерина. "Поздравявам Фондация „Стоян Камбарев“ за това, че помага на млади таланти и ги подкрепя в пътя им към изкуството", каза Йорданка Фандъкова на церемонията, която се състоя снощи в столицата.

Столична община продължава да подкрепя културата и да допринася за развитието на младите творци в нашия град чрез Програма „Култура“ и Културния календар. За първи път тази година танцът и танцовият театър са самостоятелно направление в Столична програма “Култура”, посочи още кметът на София.

Столична община осигурява награда за Емона Георгиева - да реализира танцов спектакъл в центъра за съвременно изкуство „Топлоцентрала“, който беше открит миналата година. Само за шест месеца в "Топлоцентрала" са реализирани 50 събития, сред които и 7 международни спектакли.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right