Балет "Арабеск" представя приказки за деца и възрастни в Музикалния театър

-

Снимка: Балет "Арабеск"

Предколедна програма на сцената на столичния Музикален театър представя балет "Арабеск", съобщават от трупата.

Празничните спектакли включват две приказки за деца и възрастни - емблематичната приказка на големия датски разказвач Ханс Кристиан Андерсен „Снежната кралица“ и "Лешникотрошачката" по прочутата приказка на Е.Т.А.Хофман и вълшебната музика на П.И.Чайковски.

На 9 декември от 19,00 часа в Музикалния театър ще се играе танцовия спектакъл „Снежната кралица“- разказ за изумително красивата и неспособна на искрена любов ледена Кралица, за детската чистота и обич на Кай и Герда. Дали една неосъзната още, но дълбока детска любов е достатъчна да победи сили, много по-мощни и древни? Дали споменът и вътрешният стремеж за светлина и топлина, ще надделеят над вечната зима?

На тези вечни въпроси се опитатват да отговорят в своя танцов прочит хореографката Ангелина Гаврилова, драматургът – Марий Росен, сценографът – Иван Токаджиев и художникът на костюмите – Адрияна Найденова. В ролите ще видим Петя Колева-Вучов, Филип Миланов, Таня Кацарова и др.

В танцовия спектакъл е използвана музиката на едни от най-популярните автори на класическото наследство , както и композитори творили в началото на 20 век като Чайковски, Елгар, Брукнер, Мусоргски, Григ и др. Спектакълът очарова публиката с нестандартни визуални решения, ефектни „приказни“ костюми и завладяваща музика.

На 10 декември ще бъде представен спектакълът "Лешникотрошачката” - интересен, съвременен и в същото време атрактивен спектакъл, създаващ атмосфера и настроение.

В ролята на Мари ще видим Виктория Петрова, на принца – Васил Дипчиков, на братчето на Мари Фриц – Филип Миланов. В магьосника Дроселмайер се превръща Асен Наков, а в една неочаквана роля, на принцеса Мишонка – Константина Ханджиева. Хореографията е дело на Боряна Сечанова, сценография – Борис Стойнов. Спектакълът е по музиката на П.И.Чайковски.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

"Ледовете на Антарктика" на Моста на влюбените в София...

В Деня на Земята, 22 април, на Моста на влюбените до НДК в София ще бъде официално открита изложбата "Ледовете на Антарк...

Прочети още keyboard_arrow_right