Балет "Арабеск" с премиера на сцената на Музикалния театър в столицата

-

Снимка: Балет "Арабеск"

Балет "Арабеск" представя една оригинален, съвременен спектакъл - елегантна градска фантазия на сцената на столичния Музикален театър. Премиерата на "Момичето и смъртта" по музика на Франц Шуберт, с хореография на Мириам Енгел, е на 2 април, неделя.

„Момичето и смъртта“ в интерпретацията на израелската балерина и хореографка от български произход Мириам Енгел представя архетипа на девойката - едновременно жена и дете, образ и личност, която се противопоставя на митовете и лицата на смъртта.

В ролята на Момичето ще видим Даниела Иванова, а като Ангел на смъртта на сцената ще излезе Васил Дипчиков.

"Вземам този архетип на жена-дете, майка, в който и аз до голяма степен се припознавам, и пресъздавам разговора със смъртта. От една страна смъртта е нещо, което всички съзнаваме по един или друг начин, но, от друга страна, е нещо непознато и ужасяващо, неясно и тъмно. В балета се опитвам да предам този разговор между живота и смъртта, момичето, което дава живот и е символ на живота, и как се справя, когато се среща със смъртта. Ние не знаем дали тя вече е умряла или ѝ предстои да умре. Спектакълът е до голяма степен пътешествие в тази междинна зона", разказва Мириам Енгел.

 

 

 

 

 

.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Павел Иванов играе Гунди във филма "Гунди – легенда за любовта"...

Игралният филм за Георги Аспарухов-Гунди излиза на екран в началото на следващата година, съобщиха днес пред медии проду...

Прочети още keyboard_arrow_right