Балет „Арабеск“ в спектаклите на Маргарита Арнаудова в София

Балет „Арабеск“ в спектаклите на Маргарита Арнаудова в София

Балет „Арабеск“

Балетът се покланя пред таланта на Маргарита Арнаудова

На 26 ноември от 19.00 ч. на сцената на Музикалния театър Балет „Арабеск” ще представи балета в спектаклите  на Маргарита Арнаудова - 80 години от нейното рождение. Този спектакъл е дълбок поклон пред таланта и завладяващата личност на Маргарита Арнаудова, споделят от балет „Арабеск”.

„...Маргарита Арнаудова създаде свой естетически свят, само неин и неприличащ на никой  друг. Този свят е зареден с образност, възвишеност и красота. От него струи любов към живота и хората. Хореографията  й е брилянтна, крехка, силно естетизирана. Но вглеждайки се внимателно в нея, откриваме, че тя е резултат на желязна конструкция, на забележителни знания в изграждането на драматургическата и режисьорска линии, във владеенето на формите и движенията в техния чист и перфектен вид …Творчеството на Маргарита Арнаудова няма преходно значение. Освен значимостта му за културата ни днес, то е и мост между най-доброто от миналото и утрешния ден“.

На 30 юни 2021 г., когато Маргарита Арнаудова щеше да навърши 80 години, Балет „Арабеск“ отбеляза тази годишнина с вечер с нейни знакови творби. На 26 ноември софийската публика ще има възможност да види още веднъж специалната програма от три нейни спектакъла.

По случай годишнината беше  възстановен един от най-изповедните й спектакли „Десета незавършена“, по музиката на Адажиото от 10 симфония на Густав Малер. Сценографията и костюмите са на Мария Трендафилова, неизменният съмишленик на Маргарита Арнаудова в почти целия й творчески път. Нейни са сценографията и костюмите и на другите две пиеси във вечерта „Нестинарка“ (възстановка Цветанка Петкова-Стойнова) и „Болеро“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right