Благотворителен концерт „Заедно за Украйна“ в Народния театър в София

-

Снимка: Столица.bg

Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народният театър „Иван Вазов“ обединяват усилия в подкрепа на пострадалите от войната в Украйна. Трите институции подемат кампания в подкрепа на пострадалите от войната, като организират заедно събитие с благотворителна цел.

Благотворителен концерт „Заедно за Украйна“ ще се състои на 28 март от 19.00 часа на сцената на Народния театър в столицата. В концерта ще вземат участие Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев и Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова. Специален гост ще бъде сопраното Тамара Калинкина. Звездата от Националната опера на Украйна в Киев намери убежище в България и вече е солист в състава на Старозагорската опера.

В програмата са "Сакрални концерти" от Дюк Елингтън. Солист ще бъде Елена Сиракова. Със свои изпълнения участва и кларинетистът Борислав Йоцов, който ще изпълни "Филмова сюита" по музика на Вили Казасян. Концертът ще започне с изпълнение на Биляна Митева - бесарабска българка от Украйна.

"Средствата, чието осигуряване се надяваме да подпомогнем, ще бъдат събирани от Червения кръст, няма да разкриваме отделни сметки. Не виждаме смисъл да се "състезаваме" по благотворителност, искаме наистина да помогнем", съобщи генералният директор на БНР Милен Митев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right