Близо 3500 души са посетили Националната библиотека на 24 май

-

Снимка: Столица.bg

В празничния 24 май, деня на светите равноапостоли Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" отвори врати след тържественото честване пред паметника на светите братя.

Близо 3500 души са се възползвали от възможността да посетят най-голямата обществена библиотека в България и да разгледат представените изложби, съобщават от библиотеката.

Сред първите посетители бе столичният кмет Йорданка Фандъкова, придружена от заместник-кмета по култура и председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Директорът на Националната библиотека доц. д-р Красимира Александрова посрещна първите гости лично, заедно със заместник-директорите и експертите на библиотеката.

Посетителите имаха възможност да разгледат експозициите "Образите на светите братя Кирил и Методий в графичните колекции на Националната библиотека" и "Идеалът като действителност", документална изложба по случай 200 години от рождението на Найден Геров (1823-1900). За малки и големи, бъдещи и настоящи читатели бяха открехнати и вратите на двете най-големи читални. Организираните индивидуални и групови посещения и лектории на ученици, студенти и чуждестранни гости през май 2023 са повече от 300, похвалиха се от библиотеката.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right