Боил Банов за дупките по фасадата на СУ: Ще има немалки глоби

Боил Банов за дупките по фасадата на СУ: Ще има немалки глоби

Снимка: Фейсбук, Георги Кузмов

Министърът на културата Боил Банов се закани да има немалки глоби за надупчената фасада на Софийския университет. Той отиде на място да провери дали ремонтните дейности продължават. По-рано днес граждани алармираха в социалната мрежа, че се дупчи паметник на културата за слагането на климатици. Банов инспектира висшето училище заедно с директора на Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство” Александър Трайков.

Столичани алармират: Дупчат фасадата на СУ за климатици (СНИМКИ)

"Днес в 12 часа съпругата ми ме информира, че в социалните мрежи се разпространява снимка, на която се вижда, че се извършват ремонтни дейности по фасадата на Ректората на Софийски университет", заяви министърът пред журналисти. И допълни: "Изпратих Трайков да провери. На място веднага е дошла полиция и ремонтните дейности са спрени. Всичко е приложено по закон".

Според Банов е обидно, че институциите не спазват правилата и "смятат, че са над закона". Министърът е на мнение, че така не се дава добър пример на обществото. Направените ремонтни дейности са поправими, но за тях не е имало проект, казва още той, цитиран от  Нова телевизия.

От администрацията на висшето учебно заведение в същото време обясняват, че реално бригадата премахва загрозяващи фасадата външни тела на климатици. Дейността се извършвала по заповед на общината.

"Общината може да им е казала да си махнат климатиците, но това не значи да се слагат нови", категоричен бе Банов. Александър Трайков обясни, че за подобни нарушения глобите са между 3000 и 5000 лв.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right