Честването на 200-годишнината на Йохан Щраус ще започне от София

-

Снимка: Facebook

Това лято София ще е домакин на първия концерт от световното турне за честване на 200-годишнната от рождението на Йохан Щраус, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

На 8 август ще можем да се насладим на музиката на оркестъра на двореца Шьонбрун – Виена на площад „Св. Александър Невски“.

Оркестърът с неговите 24 музиканта и двама солисти ще изпълнят някои от най-популярните произведения на фамилия Щраус. Петър Хосек, управляващ директор на Vienna Schonbrunn Orchestra и Таня Джарова – Салустио - концертмайстор на оркестъра, които бяха в София, обещават да има и специални изненади за софийската публика.

След миналогодишния концерт на Пласидо Доминго и Соня Йончева, тази година посрещаме виенския оркестър на двореца Шьонбрун - 8 август, пл. „Св. Ал. Невски“.

Дворцовият оркестър на „Шьонбрун – Виена“ има дългогодишен опит в работата с изпълнители на оперетна музика и затова вече почти три десетилетия е привилегирован да свири в един от най-красивите замъци в света.
Концертът е част от Календара на културните събития на София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right