Даниела Стойкова с цветен "С устрем към светлината“ влиза в НС (СНИМКИ)

photo_library
  • Даниела Стойкова с цветен "С устрем към светлината“ влиза в НС

    Снимка: Авторът

  • Даниела Стойкова с цветен "С устрем към светлината“ влиза в НС

    Снимка: Авторът

  • Даниела Стойкова с цветен "С устрем към светлината“ влиза в НС

    Снимка: Авторът

  • Даниела Стойкова с цветен "С устрем към светлината“ влиза в НС

    Снимка: Авторът

Изложба живопис „С устрем към светлината“ ще бъде представена от утре, 29 юни т. г., в сградата на Народно събрание. Автор на експозицията е талантливата и пъстра с творбите си художничка Даниела Стойкова.

Откриването е в 11.30 часа, а живописните картини от "С устрем към светлината" ще бъдат изложени в Клуба на народния представител, в сградата на пл. „Народно събрание“ № 2.

Дългоочакваната изложба най-после ще бъде показана след двегодишно отлагане. Първоначално тя е планувана за 22 март 2020 г. и отложена заради започналата пандемия от COVID-19 у нас. Две години по-късно в един различен и „нов“ свят тя ще се реализира.

„С устрем към светлината“ включва 30 маслени картини на художника Даниела Стойкова с пейзажи и цветя. Творбите отразяват непрекъснатия стремеж на човека към доброто и светлината, от където идва ѝ името на изложбата. Изложбата представя творби, които зареждат с позитивно настроение и противодействат на мрака и сивотата в света, болестите, глада и войните, които ни заобикалят.

С пъстрота и майсторство творбите внасят силна положителна енергия сред публиката, като представят заобикалящата ни действителност - красиво и романтично място.

Идеята за „С устрем към светлината“ е резултата от натрупването на множество негативни събития през отминалите няколко години, които провокират света на изкуството на художничката, да стане не по-мрачен а обратното – по светъл и ярък, защото хората имат нужда от това, признава Даниела Стойкова.

Мисията на изложбата е да зареди публиката с положителни чувства и емоции, като се противопостави на негативизма, омразата и всичко лошо по света. Всички картини от колоритната експозиция са ръчно рисувани.

В творчеството си Даниела Стойкова се стреми да докосне хората с позитивна емоция и да създаде картини, които оставят усещането за любов, хармония и уют. С времето художничката развива характерна техника на рисуване с маслени бои чрез много ярки и свежи цветове и наслояване на голямо количество боя, които оформят богато текстурирана повърхност.

"В пейзажите тази текстура се засилва от използването на многобройни точици по цялото платно, подобно на поантилизма, което прави творбите силно релефни и нестандартни. Стилът на художничката е ясно разпознаваем и вече познат на българската публика от множеството изложби, които организира в страната и чужбина. Тя поставя акцент върху изобразяването на светлината и отражението ѝ в мокрите градски улици, които разпръскват симетрично цветовете, подобно на огледало. Реалността в пейзажите е представена от субективна гледна точка, за да постигане емоционален ефект. Образите в тях са стилизирани, експресивни и ярки. Произведенията предизвикват силни и романтични чувства, които са трудни за обяснение, карат наблюдаващия да се замечтае за бъдещето и едновременно с това да изпита носталгия за отминалите мигове на щастие", коментират запознати с творчеството на Стойкова.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

НАТФИЗ даде сцена на ученици, които изпълниха стихове от утвърден......

Каквото и да си говорим за поезията, едно е сигурно: тя определено е на мода, и то в най-добрия смисъл. Вдъхновяващо е д...

Прочети още keyboard_arrow_right