Ден на отворените врати и безплатни читателски карти в Столична библиотека

-

Снимка: Столица.bg

Столична библиотека отбелязва празника на българските библиотекари с Ден на отворените врати.

Институцията посреща Деня на библиотекаря - 11 май със 72 хил. души читателска аудитория, от която 5 хил. нови читатели от началото на тази година, с над 150 хил. раздадени книги за 4 месеца и новооткрит модерен пети филиал на библиотеката в София– в район „Овча купел“.

През целия празничен ден библиотеката на София ще подарява безплатни едногодишни читателски карти на всички желаещи.

За празника Столична библиотека ще покаже различни експозиции, както и тематичната изложба „Библиотеката на София разказва“, представяща част от богатото книжно наследство на София, запазено за бъдещите поколения благодаре-ние на всеотдайността и професионализма на стотици пазители на книжов-ността, работили в Столична библиотека за популяризирането на словото и знанието.

В празничния ден ще се присъединят със стихове, послания и музика известни творци - приятели на библиотеката: Георги Господинов, Мирела Иванова, проф. Михаил Неделчев, Калин Терзийски, Силвия Чолева, Владимир Зарев, Иван Ланджев, саксофонистът Иван Бороджиев и др., които са били винаги съпричастни към нашата духовна кауза. Любимите автори ще подаряват на читателите свои нови книги с автографи. На този ден нашите приятели ще подкрепят справедливите искания на библиотекарите за повече бюджетни средства на библиотеките за книги, дигитализация, съхранение на книжовното наследство, както и достойно заплащане на труда на библиотечните специалисти.

От библиотеката канят столичани и гостите на столицата да се присъединят към професионалния празник, чието начало ще е на 11 май от 17.30 часа, пл. Славейков в София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Александър Мутафчийски празнува юбилей на сцената на Музикалния т......

Александър Мутафчийски, които е артист-солист и режисьор на Националния музикален театър в София, чества своя 50-годишен...

Прочети още keyboard_arrow_right