Денят на бесарабските българи ще бъде отбелязан пред НДК в столицата

-

Снимка: Столица.bg

Фестивал, посветен на Деня на бесарабските българи, ще се състои утре, 29 октомври в столицата, съобщават организаторите.

Честването е съвместна инициатива на Изпълнителна агенция за българите в чужбина, Центъра на бесарабските българи в България и дружество "Родолюбец". Тази година то е посветено на общата молба за мир и разбирателство между народите.

Програмата предвижда връчване на отличия за подадените ръка и отвореното сърце за нашите сънародници в условията на войната в Украйна. Награждаването ще се състои в Зала 11 на НДК (кино „Люмиер“) от 12,00 часа.

От 15:00 до 22:00 часа на откритата сцена пред НДК в София с гостуващи изпълнители от Бесарабия – Украйна и Молдова както и от Банат, Румъния. Ще има щандове с традиционни бесарабски вина и ястия, както и много други изненади.

Честването ще приключи в Централния военен клуб в София с празник, организиран от Дружеството за връзки с бесарабските и таврийските българи “Родолюбец”.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right