Деца ще рисуват произведения на Майстора в София

-

Снимка: НХА

Възстановка на „Света на Майстора“ и на негови произведения ще направят участниците в „Лятна академия за деца и ученици“ на Национална художествена академия (НХА) и фондация „Св. Пимен Зографски“. Хепънингът ще се проведе на 12 август (петък) на алеята пред галерия „Академия“ в столицата, от 16:00 до 18:00 часа, съобщават организаторите.

Лятната академия за деца и ученици е културно-образователен проект, който през годините на своето реализиране се утвърди като дългоочаквано събитие за малките художници. Той се реализира с финансовата подкрепа на Столична община и е част от календара на културните събития в София.

През 2022 г. програмата на академията е посветена на 140-годишнината от рождението на Владимир Димитров – Майстора. В петък в ролята на художника ще влезе един от студентите-учители в академията. Ще бъдт показани и произведенията на децата, направени от началото на детската академия. Като финал на темата на 13 август ще се състои и арт екскурзия „По местата на Майстора“ до село Шишковци и гр. Кюстендил.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right