Директорът на Софийската филхармония стана "Музикант на годината" 2018

музикант на годината

Снимка: Софийска филхармония

Директорът на Софийската филхармония маестро Найден Тодоров спечели приза "Музикант на годината" 2018. Той победи останалите творци в класическите жанрове в гласуване на слушателите на БНР. Класацията се прави за 28-и път. Тодоров печели статуетката за втори път след 2012 година.

В останалитне категории отличията грабнаха: Диригентът Георги Димитров; солистката на Софийската опера Габриела Георгиева, оперетният артист и режисьор Александър Мутафчийски, младата пианистка Мила Михова, кавалджията Недялко Недялков, съобщават от БНР.

Кварто квартет и Вая денс студио отнесоха приза в категория „Музикален проект на годината“, а Ансамбъл на годината стана „Фортисимо“ - Бургас с диригент Милена Добрева.
Специалната награда „Олга Камбурова“ в подкрепа на младите таланти отиде при тромпетиста Георги Грозев от Пловдив. Той ще може да направи първите си студийни записи в Националното радио.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right