Джазменът Васил Петров показва абстрактни графики в София

photo_library
  • -

    Снимка: Център за себепознание „Орфей“

  • -

    Снимка: Център за себепознание „Орфей“

“Полет на сетивата” е озаглавена съвместната изложба с абстрактни графики на джазмена Васил Петров, с живописните импровизации на цигуларя Мичо Димитров и приказните картини на художничката Юлиана Павлова.

Васил Петров отдавна радва публиката не само с кадифения си глас, но и с изящни деликатни рисунки, казват организаторите на изложбата. Неговите графики често са определяни като истинно въплъщение на душевността на автора им, като в тях има изискана линия и музикална ритмичност на щриха, които градират и понасят зрителя в развитието на формите и контраста на светлините. Среща с една чиста, фантазна и тържествуваща реалност, която носи радост, вълнение и приповдигнато усещане за възторг. В картините си Васил Петров изявява друго свое лице. По време на изолацията най-много му липсва сцената, но използва времето си, за да се отдаде на дългогодишното си хоби – изобразителното изкуство. И така се раждат най-новите му, изключително интригуващи и интуитивни творби.

Творбите на Юлиaна Павлова представляват нова смесена техника на рисунък върху метал. Тя съчетава студенината на метала с топлината на светлината, която полихромно се пречупва в неговата студена повърхност. Художничката е посветила своите картини в тази изложба на любовта, която побеждава всичко, извисявайки се над проблемите и даряваща хармония и наслада на сетивата.

Виртуозният цигулар и композитор Мичо Димитров пък продължава пътешествията си в измислената страна на приказни замъци и интимно сгушени селски църкви. Живописният му похват да "зида" сградите в специфичен музикален ритъм, превръщат приказката в реалност.

Откриването на съвместната изложба на артистите ще се състои на 2 март, от 19.00ч. в залата на център за себепознание „Орфей“ на бул. Пейо Яворов 18 в столицата.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right