Един джаз ден събира в столицата музиканти от цялата страна

Един джаз ден събира в столицата музиканти от цялата страна

Снимка: pixabay

Четири концерта и три арт работилници ще предложи инициативата „Един джаз ден“, която се провежда днес в София. Началото на събитието ще бъде дадено в 11:00 ч. на лятната естрада в Борисовата градина, съобщават от Столична община.

В музикалния ден участие ще вземат над 100 изпълнители. Вокалисти от цялата страна ще свирят с някои от най-значимите джаз музиканти и ще усвояват с публиката нови знания за изкуството във второто издание на инициативата. Входът е свободен.

Организатор на инициативата е Даниела Станкова – основател и директор на училище за певци D Stars, чиито възпитаници ще излязат на сцената. Публиката ще види и чуе още ученици от  НМУ "Любомир Пипков“ (София), НУМТИ "Добрин Петков“ (Пловдив), НУИ "Добри Христов“ (Варна) и НУИ "Панайот Пипков“ (Плевен). Те ще изпълнят емблематични песни от българската поп и джаз музика, както и джаз стандарти в четири концерта, в съпровода на Самуел Ефтимов (пиано), Александър Логозаров (китара), Даниеле Феббо (контрабас), Атанас Попов (ударни), Тодор Бакърджиев (тромпет) и Арнау Гарофе (саксофон).

В концертите ще се включи и биг бенда на НМА с диригент Михаил Йосифов и гости Велислав Стоянов (тромбон) и Иван Йорданов (саксофон).

Три работилници са част от програмата на "Един джаз ден“. Техни ръководители са Самуел Ефтимов, Павел Терзийски и танцьори от Lindy Hop Bulgaria.

"Един джаз ден” е еднодневен джаз фестивал, който дава възможност на млади артисти да изразят себе си и творческите си виждания, както и да обогатят познанията си и да се вдъхновят, музицирайки с едни от най-известните лица на българската джаз сцена.

Събитието обединява концертния формат с интерактивни работилници, в които публиката може да се запознае с различни стилове и течения в джаза, да вземе активно участие, да се забавлява, да пее и да танцува.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинският Дом на културата „Средец“ отпразнува с концерт 50-а го......

С празничен концерт тази вечер Общинският културен институт – Дом на културата „Средец“ отбеляза 50-го...

Прочети още keyboard_arrow_right