Един от най-ярките пианисти идва у нас

Един от най-ярките пианисти идва у нас

Столица.bg

Марко Мескида в София

На 29 октомври София Лайв Клуб ще е домакин на концерт на Марко Мескида. Той е едно от най-ярките и обещаващи явления на музикалната сцена в Европа от десетилетия насам – единодушни са критиците, промоутърите, публиката и собствените му колеги! Наричат го "европейският Кийт Джарет" и добавят, че е “чудо”, “магьосник”, “цялостен музикант”, “магнетичен”, “извън класациите”…

Избиран четири поредни години за „Музикант на годината“ от Асоциацията на съвременните и джаз музиканти на Каталуния; изнасял солови пиано концерти в най-престижните зали на Европа. Само на 32 години, Марко е изнасял концерти в 32 страни на 4 континента, участвал е в повече от 50 записа и е свирил заедно с музиканти като Лий Кониц, Дейв Либман, Хавиер Колина, Силвия Перес Крус, композирал е музика за театрални и филмови творби.

Марко Мескида блести еднакво като композитор, пианист, импровизатор и водач на група. Той е игрив и непредсказуем артист; творческата му сила е огромна и въображението му изглежда безкрайно. Джарет, Шуберт, Еванс, Рахманинов или Блей, за да назовем няколко, се сливат изящно в музикалната ДНК на Марко. Той позволява на всички тези свои вдъхновения да влязат при него, интегрира ги в потока на своята изразителност и ги среща на неочаквани кръстопътища, превърнали се в отличителен белег на музикалния организъм, който създава.

Всеки, който е слушал Марко Мескида в самостоятелен пиано концерт, излиза възхитен и омагьосан от силата на неговото присъствие, въображение и емоционално изпълнение. Концертът на Марко Мескида в София е подкрепен от @Institut d'Estudis Baleàrics, Посолство на Испания в София и Институт Сервантес – София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Ледовете на Антарктика" на Моста на влюбените в София...

В Деня на Земята, 22 април, на Моста на влюбените до НДК в София ще бъде официално открита изложбата "Ледовете на Антарк...

Прочети още keyboard_arrow_right