"Електра" от Рихард Щраус отново на сцената на Софийската опера

"Електра" от Рихард Щраус отново на сцената на Софийската опера

Столица.bg

Софийската опера и балет представя Рихард Щраус

На 12 ноември от 19:00 часа в Голямата зрителна зала на Софийската опера иматe възможността да се насладите отново на една от най-разтърсващите творби на Рихард Щраус, съобщиха от Софийската опера и балет.

Гледайте операта „Електра“ - изключително новаторско произведение в едно действие, наситено с динамика, обрати и високи музикални фрагменти, чийто сюжет включва убийство, измама и отмъщение! Представени са три архетипа - изборът да се саморазрушиш, изборът на любовта и самотата и изборът да вярваш, но само в материалното.

„Електра“ е най-модерното произведение на Щраус и единствената опера, в която той разширява границите на тоналността до невъзможност. Като музикална линия, оркестрация и естетика, спектакълът силно контрастира с най-ранните опери на Щраус и с по-късния му творчески период. Базирана върху едноименната антична трагедия на Софокъл, операта е проникновен музикален и психологически портрет, който въздейства със своята модерност и изключителна емоционалност. С тази постановка Софийската опера се присъединява към най-престижните оперни театри в света, които имат в репертоара си модернистичната творба на Рихард Щраус!

В главните роли ще видите Диана Гуглина като Електра, Гергана Русекова в ролята на Клитемнестра, Цветана Бандаловска в ролята на Хризотемис, Веселин Михайлов в образа на Орест и Даниел Острецов като Егист.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right