Електрически стол се качва на софийска сцена

Електрически стол се качва на софийска сцена

Снимка: Столица.bg

Спектаклите „Един от трима” и „Умопомрачение” ще се играят в „Сълза и смях”

На 14 януари столичани могат да видят две постановки на столичния театър „Сълза и смях”. На откритата сцена, както и в Славянска беседа- камерна сцена ще се качат от 19 ч. актьорите от спектаклите „Един от трима” и „Умопомрачение”, съобщиха от театъра.

Постановката „Един от трима” е на Здравко Здравков, в нея участват Красен Ханджиев, Здравко Здравков, Камен Коев.

Електрическият стол е един от главните герои в новата българската комедия „Един от Трима“, написана от творческия тандем Стефан Стоянов и Владимир Богатинов. Първият от тях е телевизионен сценарист и драматург. Той е сред създателите на телевизионни проекти, като сериалът„Етажна собственост“ и вечерното шоу от не толкова близкото минало„На Инат с Марк О`Селски“. Вторият е неслучаен актьор от трупата на Врачанския театър. В тази комедия става дума за трима много услужливи персони, които са готови да отстъпят единственото седящо и в същото време, електрифицирано място на някой от другите двама.

Смисъл в поставянето на този текст на театрална намира Здравко Здравков, който е поел функцията на играещ режисьор. Под неговата режисура един от героите ще трябва да изпълни своята първа екзекуция, която ще е последна за другия. За осъдения на смърт това ще е и първа и последна екзекуция. Нещо като дебютен бенефис.

Другите двама актьори, нагърбили се със задачата да дадат живот и чувство за хумор на иначе много симпатични персонажи са Камен Коев и Красен Ханджиев.

Въпросните трима актьори не работят за първи път заедно текст на Стефан Стоянов. Те са събирали аплодисменти и суперлативи като герои от самоубийствената комедия „Една Крачка Напред“.

"Един от Трима" е нова и непоставяна до сега българска комедия, в която трима души се срещат при извънредни обстоятелства и трябва да си разделят само едно "място за сядане". Незначителна подробност е фактът, че единственото място за сядане е електрически стол.

Другата постановка, която могат да гледат зрителите на 14 януари е „Умопомрачение” на Борислав Чакринов. В нея участват Асен Блатечки, Койна Русева, Стефан Иванов, Никол Карабинова, Никола Парашкевов.

Това е пиеса за мъжете, които се опитват да разберат жените и никога не успяват. За някои тя може да се окаже „твърде правдоподобна, за да е смешна”. Пълнокръвните образи и остроумните закачки превръщат „Умопомрачение” в брилянтна комедия за живота на един мъж, който сякаш притежава всичко, но накрая цялото му съществуване се преобръща на 180 градуса.

Режисьорът Борислав Чакринов превежда силния актьорски състав през тази забавна комедия на обратите, създавайки един свеж спектакъл, който кара публиката да се залива от смях, но и да се замисли за превратностите на живота. Умело написаният текст е дело на награждавания американски писател Сам Бобрик, който е написал над 30 театрални пиеси и е успешен сценарист на популярни телевизионни сериали като „Омагьосване”, „Семейство Флинстоун”, „Умирай умно”, „Шоуто на Анди Грифит” и др.

Без да искаме да разкриваме интригата, мъжете ще понаучат едно-две неща по трудния начин, но дамите със сигурност ще заобичат „Умопомрачение”. Представлението ще е на Откритата сцена от 19:00 ч.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинският Дом на културата „Средец“ отпразнува с концерт 50-а го......

С празничен концерт тази вечер Общинският културен институт – Дом на културата „Средец“ отбеляза 50-го...

Прочети още keyboard_arrow_right