Емблематичен джаз ще звучи в „Джазът е любов!“ в столичната Топлоцентрала

Емблематичен джаз ще звучи в „Джазът е любов!“  в столичната Топлоцентрала

Снимка: Столица.bg

Музикалният спектакъл „Джазът е любов!“ ще бъде представен на 14 ноември т. г. от 20 часа в новото пространство за съврменено изкуство Топлоцентралата в София. Постановката разказва историята на жанра, подчертава значението му за личностното изграждане и описва приноса му към общественото развитие.

В спектакъла участват редом млади таланти и ярки имена от музикалната и театралната ни сцена. Легендарната ни вокалистка Мими Николова, „Когато луната изплува“ и „Замълчи, замълчи“, и Влади Михайлов са двамата специални участници.

В него се включват любимите имена от музикалната и театралната сцена – пеещите актьори Гергана Стоянова, Симеон Владов и Ралица Ковачева-Бежан, джаз вокалистката Марина Драгомирецкая, вокалистите Петър Петров, Елеонора Лонтова и Зорница Лонтова, Неда Кралева, Теа Николова, Кристина Кръстева, Янко Чалъков и Рада Грозданова и др.

Всички те ще пеят в съпровод на живо на автора на аранжиментите Самуел Ефтимов – пиано, Владислав Мирчев – контрабас, Атанас Попов – ударни. Специална роля ще имат китаристът Христо Нейчев и тромпетистът Алекс Витков. Спектакълът е по сценарий на Светослав Николов, режисьор е Яна Титова, вокален педагог – Даниела Станкова, а хореограф – Петър Герзилов, който с танц ще създава образа на любовта.

Билети се продават онлайн на toplocentrala.bg.

За първи път музикалният спектакъл „Джазът е любов!“ разказва историята на този жанр и описва благотворното му въздействие върху личността и обществото. 

„Джазът е любов!“ събира в един ден от живота на семейство спомени и мечти и с музика разказва за реализацията на същността на всеки герой от спектакъла, както и за музикални величия като Били Холидей, Ела Фицджералд, Нат Кинг Коул и Франк Синатра. С темите за робството, линчуването и правата на жените още в началото спектакълът показва, че джазът не отвръща поглед от проблемите, а ни приканва да ги разрешим. След това героите рисуват всички цветове на любовта, която поставят в основата на изборите си. В това пътешествие се отправяме с някои от най-популярните джаз стандарти като Summertime, L-O-V-E, Come Fly with Me, Our Love Is Here to Stay, разказват създателите на „Джазът е любов!“.

Билети се продават онлайн на toplocentrala.bg. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Jazz FM е медиен партньор.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right