"Европейски месец на фотографията" започва в НДК

Времето и предстоящите събития в София на 4 юни 2022 г.

Снимка: Столица.bg

В Националния дворец на културата в София днес, 7 юни, започва фестивалът "Европейски месец на фотографията", съобщава БНР.

13-ото издание на фестивала стартира с церемония по награждаване на младите таланти от конкурса „Фото академика“. Ученици до 18-годишна възраст получиха грамотите си, а творбите на 34 от участниците могат да се видят в НДК в рамките на фестивалната програма. Експозицията е в четири раздела - арт фотография, репортаж, портрет и пейзаж.

Европейския месец на фотографията ще продължи до края на юни. Втората изложба, която ще бъде представена в НДК, е "Българска фотография – избрано". Тя е част от проекта "Национално сдружение фотографска академия "Янка Кюркчиева" - 23 години в името на фотографията", реализиран с финансовата подкрепа на национален фонд "Култура".

Четири филма с кино-портрети на фотографите Борис Борозанов, проф. Цочо Бояджиев, Гаро Кешишян и Кирилка Савова ще бъдат показани днес (7 юни) в кино „Влайкова“ в рамките на съпътстващата програма.

На 9 юни ще бъде открита изложбата „Изгубени на времето“ на Невена Златарева, а на 15 юни ще бъде представена експозицията „Птиците на България през очите на един поляк“, дело на полския посланик в България Мачей Шимански.

Фестивалът ще покаже още „Живот на ръба“ на Антон Даскалов (28 юни), „Софийски улици“ на Божидар Илиев, Весела Карабонева и Самуил Младенов (11 юни), „Родопите преди 50 години“ на Николай Генов (21 юни) и др.

Открит урок по пейзаж на Витоша с Радослав Свицеров ще се проведе на 11 юни от 10:30 ч. на метростанция „Г. М. Димитров“.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right