"Фантомът на операта" с премиера в Музикалния театър

Фантомът на операта

Снимка: Музикален театър

Първата българска постановка на класиката на Андрю Лойд Уебър „Фантомът на операта” ще има премиера на 25, 26 и 27 януари в Музикален театър "Стефан Македонски". 

Това ще е най-сложният спектакъл като декори и специални ефекти, правени досега на сцената на Националния музикален театър. Част от актьорите ще се движат по скеле, което е издигнато на височина шест метра над сцената. За мистериите и специалните ефекти в спектакъла се ползва професионалната помощ на илюзионисти и каскадьори.

Главният персонаж, който ще влезе в ролята на Фантома няма да е един. Ще се редуват младият солист на театъра Владимир Грудков и звездата от последната Евровизия Влади Михайлов. В образа на Кристин се въплъщават солистките на театъра Весела Делчева и Теменужка Трифонова, както и  победителката от „Х фактор“ Християна Лоизу като гост-звезда.

Любимият на Кристин – Раул – се изпълнява от младите солисти Денко Проданов и Александър Панайотов. Капризната примадона Карлота ще бъдат Катерина Тупарова и Зорница Дамянова. солистките: Калина Ангелова, Людмила Козарева и Деница Шопова се редуват като Мадам Жири. Публиката ще види още солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален театър с диригент Юли Дамянов.

Академик Пламен Карталов е режисьор на спектакъла. Гост-сценограф е проф. Миодраг Табачки от Сърбия. Цветанка Петкова – Стойнова е художник на костюмите. Хореографът е Татяна Янева. 

Автор на превода на спектакъла на български език е Виктор Макаров.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right