Фестивал за свободен театър АСТ в София

Фестивал за свободен театър АСТ в София

Столична община

11-о издание на фестивала за свободен театър от 7 ноември

Фестивалът за свободен театър ACT ще се проведе за 11-а поредна година и ще представи изключителна международна и локална програма под мотото “Вътрешно горене”. Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община.

Между 7 ноември и 2 декември ще видим пет чуждестранни представления на едни от знаковите театрални и танцови компании днес - Саша Валц & гости (Германия), компания Нон Нова и Фиа Менар (Франция), Сеньор Серано (Испания), Анджела Денс Къмпани Микро театър и Мириам Енгел (Израел) и Карин Пауър и Алдо Джаноти (Австрия).

Освен забележителни международни спектакли, “Вътрешно горене” ще представи и силно локално съдържание - за първи път в историята на фестивала 10-те български представления са селектирани от самата независима сцена. Общо 15-те спектакъла от ACT 2021 са предназначени за широка и разнородна публика, а за българската театрална и танцова общност е предвиден и сериозен образователно-дискусионен модул: серия от уъркшопи и майсторски класове с всички гостуващи артисти от Европа и техните български колеги, конференция и кръгла маса. В програмата на ACT тази година уъркшопи и майсторски класове ще проведат Фиа Менар, Мириам Енгел, Карин Пауър и Алдо Джаноти, Саша Валц & гости, Ива Хорват, Мануела Саркисян, Венелин Шурелов, Калина Вагенщайн, Димитър Узунов, Василка Шишкова, Ружа Загорска.

"АСТ Фестивал за свободен театър навлиза във второто си десетилетие с ясна цел - не само да представя значими проекти на независимата сцена, но и да разширява възможностите пред българските артисти за усъвършенстване и съвместна работа на местно и международно ниво. Вътрешно горим, това е ясно. Но това е само етап в историята на енергетиката - време е за устойчиви творчески политики.” - споделя Стефан Прохоров, председател на Асоциацията за свободен театър, която заедно с театрална компания МОМО провежда фестивала ACT вече 11 години.

Събитията от ACT 2021 - представления, уъркшопи и майсторски класове, конференция и кръгла маса, ще се проведат на четири сцени: Регионален център на съвременни изкуства "Топлоцентрала", "Дерида", "ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс" и "City Mark Art Center - Сити Марк Център за Изкуство". Пускането на билети в продажба ще бъде обявено допълнително, съобразено с актуалните противоепидемични мерки.

АСТ Фестивал за свободен театър `2021 се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община, Министерство на културата на Република България, Гьоте-Институт България, Френски Институт България, DOTA Austria, Австрийско посолство София, Институт Сервантес, Израелско посолство, Институт Лист | Унгарски културен институт София и в партньорство с Регионален център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right