Фестивалът на музикалния театър чака ценители в Парк „Военна академия“

Фестивалът на музикалния театър събира фенове в Парк „Военна академия“

Снимка: Музикален театър "Стефан Македонски"

От 25 юни до 10 юли ще се проведе първият Софийски фестивал на музикалния театър. Негов учредител е екипът на "Стефан Македонски" с подкрепата на Столична община. В популяризирането на проявата като медиен партньор застава и Българската телеграфна агенция. 
Фестивалът ще се проведе на специално изградена нова сцена в Парк „Военна академия“. Тя ще бъде пред сградата с учебния корпус на академията и ще разполага с трибуна с 560 места. Засега публиката ще бъде ограничена на 50 процента. 
Откриването е на 25 юни от 20:00 часа с концерта-спектакъл "Една вечер с хитовете на Бродуей". Звездите на Музикалния театър ще изпълнят популярни мелодии от хитовите мюзикъли: "Кабаре", "Котки", "Чикаго", "Фантомът на операта", "Мис Сайгон", "Сънсет булевард", "Исус Христос суперзвезда", "Магьосникът от Оз". Голяма част от тях са поставени за първи път у нас на сцената на Музикалния театър.
Всички спектакли от програмата на Софийския фестивал на музикалния театър ще се играят в Парк „Военна академия” с начало 20:00 часа. Единствено мюзикълът „Клетниците” на 26-ти юни ще се играе от 19:00 часа на сцената на Софийската опера. За всички останали представления билети се продават онлайн през сайта на Музикалния театър, на касата на театъра, а в деня на спектакъла – два часа преди началото - на касата на Парк „Военна академия”
 
Софийският фестивал на музикалния театър става част от Календара на културните събития на Столична община от тази година – обяви Биляна Генова – директор на Дирекция „Култура“ на Столична община. „ Това е едно различно и много интересно събитие с богата програма, която включва представянето на национални културни институции. Това съответства с политиката на Столична община за изнасяне на събития и фестивали на открито. Пожелаваме успех на новия Софийски фестивал на музикалния театър!“
Директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова заяви, че първото издание на фестивала се организира след близо двегодишни усилия. 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right