Филм на Радослав Спасов с премиера на София Филм Фест

Живи комини

Снимка: Artizanin

 „Живи комини”, най-новият филм на Радослав Спасов ще бъде представен на София Филм Фест. На кинифестивала "Златна роза" лентата беше отличена за най-добра второстепенна женска и мъжка роли и за музика. Фимът е сниман в Ковачевица и отвежда зрителите в планинско село, обитавано от столични интелектуалци.

След смъртта си един от тях, бохем и шегаджия, оставя сценарий за погребението си и видеозаписи, с които го режисира. На мястото, за което е купил гробище, обаче има скала. Погребението му се превръща в празненство и показва на тези, които го гледат, че човек може да остави любов и след себе си. 

Персонажите във филма са взаимствани от съществуващи хора, в които се превъплъщават актьорите Мария Коцева, Ивайло Христов, Никола Додов, Бистра Кечеджиева–Кунчева, Валентин Ганев, Ангелина Славова, Николай Урумов и други. 

Музиката е написана от Веселин Митев, а оператори са Кирил Проданов и Делян Георгиев. 

 „Живи комини” е продукция на Евтим Милошев, Иван Спасов, Габриел Георгиев, с подкрепата на ИА „НФЦ“.

Радослав Спасов е оператор, сценарист и режисьор. Завършва ВГИК, Москва. Сред по-известните филми, на които е оператор са: „Авантаж”, „Лачените обувки на незнайния воин”, „Мера според мера”, „Време разделно” и много други. Режисьорал е лентите „Сирна неделя” (1993), „Откраднати очи” (2005), „Пеещите обувки” (2016) и „Живи комини” (2018). През годините е почелил многобройни национални и международни награди.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right