Фотоизложба с мисия на столичната ул. "Съборна"

-

Снимка: Facebook/ Анна Йончева

Анна Йончева, благодарение на която в някои от столичните паркове има люлки за деца с увреждания, е организато на фотоизложба с мисия - да съсредоточи вниманието на обществото върху храните за хора и особено за деца със специални потребности. 

Събитието, което е част от Националната инициатива „Да се запознаем“, представя 40 нови портрета на българчета със специални потребности. Откриването е тази вечер от 18,30 ч. в софийската галерия „nOva art space“ (ул. „Съборна“ 3). В експозицията организаторката Анна Йончева е включила снимки, направени както от самата нея, така и от доброволци-фотографи от цялата страна. В рамките на събитието ще има и благотворителен базар. Събраните средства ще бъдат изцяло в подкрепа на каузата „Храна за живот“.

Изложбата, озаглавена "Деца (не) като другите", фокусира съвместните усилия на проекта "Различните" деца на България" и фондация "Можем заедно", чиято основна идея е да запознава обществото с хората със специални потребности, разказвайки техните истории.

"Тези снимки са красиви. Тези снимки не са на болни и клети деца, а са снимки на усмихнати деца, на усмихнатите им родители. Целта на изложбата е да се запознават хората с тези деца. Другата цел е осигуряване на медицински храни за хора в нужда от такива храни. България е една от малкото държави в света и единствена в Европа, която не осигурява чрез здравна каса храни за хора със специални потребности от хранене", коментира Аделина Банакиева, която ръководи кампанията "Храна за живот".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right