Галерия Сердика представя "интимните светове" на Михаела Зоева

-

Снимка: Галерия "Сердика"

Столичната галерия „Сердика“ представя петата самостоятелна изложба на Михаела Зоева, съобщават от галерията. Експозицията, озаглавена "Интимни светове" може да се види от 23 февруари до 18 март 2022 г.

В експозицията са включени нови и непоказани досега творби - изключително лични, интимни и неподвластни на цензура. Те са рисувани спонтанно, в моменти на силни лични преживявания, споделя авторката на творбите.

Художничката е родена в Сливен, но живее и работи в столицата. Завършва Нов Български университет през 2010г., специалност Пространствен дизайн. Творбите на Михаела са олицетворение на емоциите, които хората изпитват във всички аспекти на живота си, казват от галерията.

„Харесва ми да рисувам голо тяло, използвайки различни техники - акрил, въглен, пастел, туш и варак върху различни хартии и дървени подложки. Голото тяло е магнетично. Красотата, еротиката и естетиката на изчистените форми на фигурите изразяват интимния ми вътрешен свят“, казва тя и допълва, че се вдъхновява от старите майстори и се опитва да се доближа до лекотата на техния творчески замах.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right