Галерия "Сердика" разказва история за роби на времето

роби на времето

Снимка: Галерия "Сердика"

 
Галерия "Сердика" на Женския пазар представя първата самостоятелна изложба на една млада, но вече доказала се художничка. Това е Мая Иванова, а експозицията е кръстена "Роби на времето". Картините са рисунка и графика и могат да бъдат видени от  5 ноември до 6 декември 2019 г.
 
Мая е само на 23 години и вече има сериозна артистична история зад гърба си, както и участието ѝ в коледната експозиция на Галерия Сердика „101 рисунки“. Тогава студенти от Националната художествена академия (НХА) и изтъкнати автори показаха съвместно свои творби, а интересът към рисунките на Мая беше показателен за нейния талант. Това е и основната причина Галерия "Сердика", която вече завоюва своето сериозно място сред столичния артистичен елит като галерия за съвременно българско изкуство, да подкрепи Мая Иванова и да курира първата ѝ изложба. 
 
Преди няколко месеца Мая завършва своята бакалавърска степен специалност „Графика” в НХА, а в момента продължава следването си в магистърска програма „Илюстрация“ (НХА). 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right