Галерия "Сердика" с изложба за гравитационния тласък

Галерия "Сердика" с изложба за гравитационния тласък

Снимка: Галерия "Сердика"

Нова и интересна изложба предлага за ценителите на изкуството Галерия "Сердика" на Женския пазар. Това е „Гравитационен тласък“ – най-новите творби маслена живопис и рисунки на Деля Чаушева. Откриването е утре, 16 септември в 17 часа. Експозицията ще може да бъде видяна до 17 октомври. 
 
В галерия "Сердика" публиката ще види маслени платна голям формат, рисунки, изпълнени с пастел и въглен, които откриват на зрителите неподозиран свят от абстрактни форми и енигматични пространства, създадени от художничката и инспирирани от чудесата на Универсума. Всички творби Деля Чаушева избира да нарече "Гравитационен тласък", като заглавието на серията рисунки е „Пътуваща в сенките".
 
Деля Чаушева от много години работи в полето на абстрактната живопис, като с времето изгражда свой собствен разпознаваем и устойчив почерк. Художественото ѝ образование е белязано от две значими имена в полското изкуство – завършва специалност „Живопис”  при проф.  Йежи Новошелски в Краковската художествена академия „Ян Матейко”, а като втора специалност – „Графика” при професорите Вейман и Буш. 
 
Авторката има зад гърба си множество изложби в страната и чужбина, носител е на национални и международни награди. 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right