Георги Борисов стана поет на месец май в Столична библиотека

Георги Борисов поет

Снимка: Столична библиотека

Георги Борисов който е известен поет, публицист, преводач, издател и редактор ще бъде гост на Литературния клуб на Столична библиотека. Той ще бъде представен от младия автор Васил Балев на 14 май от 18:30 часа.

На събитието ще бъдат прочетени стихове от последната му творба, като ще отговаря и на въпроси на читатели и почитатели. Входът за всички е свободен, а неговите книги ще бъдат изложени във витрина на втория тежа в библиотеката.

Борисов е автор на книгите „По пладне някъде в началото“, „Оставете човека“ , „Врати“, „Пришълец“ , „Живият бог“​, „Картаген“ ​, ​„Точно в три“ , „Какво ми каза свободата / Что мне сказала свобода“ и др. Има множество публикации, документална и художествена проза, като например „Хиатус“ в съавторство с Анатолий Корольов.

Носител е на не малко награди, сред които наградата „Владимир Башев“ за най-добра първа стихосбирка, както и голямата награда за поезия на в. „Труд“ „Златният ланец“ и др.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В аулата на Софийския университет ще прозвучи Stabat Mater от Дж.......

"Европейски музикален фестивал" кани почитателите на сакралната музика на Великденски концерт с безсмъртната барокова тв...

Прочети още keyboard_arrow_right