Георги Мишев идва в Столична библиотека с ново издание на „Дунав мост“

Георги Мишев

Снимка: Столична библиотека

В Литературния клуб на Столична библиотека ще гостува един от съвременните български белетристи, писателя Георги Мишев.Той бе избран за разказвач на месец април в библиотеката. Водещ на събитието ще бъде проф. Божидар Манов, като в него ще вземат участие и Марко Ганчев, Люба и Кирил Маричкови.

От ИК „Хермес“ ще зарадват всички почитатели с новото издание на романа "Дунав мост". Мишев е роден в с. Йоглав, Ловешка област. Завършва журналистика в Софийския университет и работи като окръжен кореспондент. Бил е и сценарист в киностудия „Бояна“ и депутат във Великото народно събрание.

Едни от най-добрите му книга са „Осъмски разкази“, „Адамити“, „Добре облечени мъже“ – сборници с разкази, повестите „Матриархат“, „Вилна зона“, „Отдалечаване“, романите „Дами канят“, „Дунав мост“, „Патриархат“, а също и автобиографичната книга „Мир на страха ни“. Не е забравил и децата като негови творби са Хлапето“ – разкази, „Носачи на жалони“ – повест, „Добър ден, г-н учителю!“ – разкази, „Сламено сираче“ – роман.

Сценарист е на филми и сериали като „Момчето си отива“, „Не си отивай“, „Преброяване на дивите зайци“, „Вилна зона“, „Селянинът с колелото“, „Матриархат“, „Самодивско хоро“, „Дами канят“, „Дунав мост“ – сериал, „Патриархат“ – сериал.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right