Готие Капюсон и Борис Березовски гостуват на Софийската филхармония

Готие Капюсон и Борис Березовски гостуват на Софийската филхармония

Снимка: Столица.bg

Големи имена на класическата музика представя филхармонията през 2022 г.

Някои от най-големите имена на класическата музика ще гостуват на Софийската филхармония през 2022 г. Верен на традицията, която наложи в последните години, маестро Найден Тодоров – директор на националния оркестър, е поканил музиканти, защитили своя талант на най-престижните световни сцени. Балансираната програма на сезона дава възможност за среща с музикални шедьоври от барока до наши дни, съобщиха от Софийската филхармония.

През януари почитателите на класиката ще се срещнат с диригентите Юлиан Рахлин, Георги Димитров, Емил Табаков и Кристиан Мандеал, цигуларя Светлин Русев и пианистите Георги Черкин и Петра Погади-Холендер. През февруари отново ще слушаме Юлиан Рахлин, но с неговата цигулка. Сред солистите на месеца са и Веско Ешкенази, флейтистът  Статис Карапанос и проф. Борислава Танева, както и диригентите Найден Тодоров, Мартин  Пантелеев и Себастиан Роланд.

Март е месецът за среща с виолончелиста Готие Капюсон, цигуларите Лидия Байч и Светлин Русев, флейтиста Еманюел Паю и младата българска  надежда Емануил Иванов, както и с диригентите Вахан Мардиросян, Алесандро Круделе и Даниел Орен. Април започва с гостуването на забележителните пианистки Катя и Марел Лабек, световно признатата кларнетистка Сабине Майер, диригентите Йорма Панула и Саша Гьотцел. През май и юни ще слушаме виртуозите Рей Чен, който не успя да пристигне миналата година, Борис Березовски в компанията на Пламена Мангова, Светлин Русев, Евгени Божанов, Акико Сунаваи, Еманюел Чекнаворян, легендите Мария Жоао Пиреш, Шерил Милнс и Франсиско Арайза. На 17 май ще се състои гастролът на Софийската филхармония във Виена, отложен заради локдауна в Австрия през декември. Образователната програма “Фортисимо“ ще представи 4 нови концерта: “Моцарт за деца”, „Уестсайдска история“ за тийнейджъри, „Сезоните в музиката“ и „Пътеводител на оркестъра за млади слушатели“ на Бритън. Билетите за концертите до юни 2022 вече са в продажба на касата на зала „България“ и в Ивентим. Членовете на филхармоничното общество се ползват с отстъпки. А всеки, закупил повече от един абонаментен цикъл на Филхармонията, получава и 50% намаление на цените на Коледните и Новогодишните концерти на Националния оркестър.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

НАТФИЗ даде сцена на ученици, които изпълниха стихове от утвърден......

Каквото и да си говорим за поезията, едно е сигурно: тя определено е на мода, и то в най-добрия смисъл. Вдъхновяващо е д...

Прочети още keyboard_arrow_right