Гръцки цигулар гостува на "Изкуството на барока" в античен комплекс "Сердика"

Гръцки цигуларо гостива на "Изкуството на барока" в античен комплекс "Серди

Снимка: Столица.bg

Гръцкият цигулар Симос Папанас ще е специален гост на фестивала „Изкуството на барока“, който започва на 6 октомври в 18:00 часа, в Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“ на Ларгото. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община.

Програмата започва с концерт на ненадминатия майстор на блокфлейтата Ерик Босграаф, който със Зефира Вълова – цигулка, Сабина Йорданова – фагот и Алесандро Пиану – чембало, ще изпълни произведения от Телеман, Фаш и Матеис. Пак там, на 14 октомври, трио в състав Анна Фусек – блокфлейта и цигулка, Джанлука Джеремия - лютня и Людовико Минази – виолончело ще представи виртуозна италианска музика от 17 век.

На концертите на 2 и 9 ноември специален гост ще е гръцкият цигулар и композитор Симос Папанас. На първия публиката може да се наслади на творби на Купрен и Муфат в изпълнение на Ева Зайчик – мецо сопран, Симос Папанас – цигулка, български и гръцки инструменталисти.

Гръцкият виртуоз на цигулката ще изпълни и авторска творба. Вторият концерт е посветен на 250-годишнината на Бетовен и госитте ще чуят негови камерни творби, изпълнени отново от Симос Папанас и Зефира Вълова.

Програмата на фестивала включва и 18 ноември, а в 19:30 часа с „Барок за всички“ ще звучат произведения от Бах, Вивалди и др. И в тазгодишното издание са включени и образователни събития, като на 8 октомври Ерик Босграаф ще води уъркшоп за изпълнение на духови инструменти.

На 15 и 17 октомври ще има и уъркшоп за струнни и клавирни инструменти. Участниците в събитията на фестивала трябва да се съобрзаят с мерките срещу разпространението на COVID-19.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинският Дом на културата „Средец“ отпразнува с концерт 50-а го......

С празничен концерт тази вечер Общинският културен институт – Дом на културата „Средец“ отбеляза 50-го...

Прочети още keyboard_arrow_right