Хилда Казасян покори софийската публика с концерт-спектакъла „Световното кино в музика“

-

Снимка: Facebook

Снощи в столичната зала "България" Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов и музикантите от Плевенската филхармония  представиха концерт-спектакъла „Световното кино в музика“. Очаквано, залата беше пълна до последния стол и дълго аплодира музикантите.

Спектакълът започна с композиции от филмите на Чарли Чаплин и продължи с над 20 теми от световноизвестни филми с музика, създадена от автори като Енио Мориконе, Джон Уилямс, Мишел Льогран. Емблематични филмови дуети пресъздадоха Хилда Казасян и Васил Петров, а кавалът на Теодосий Спасов пренесе зрителите в уестърн филмите. В концерта взеха участие още Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Мишо Йосифов, Живко Петров.

"Две седмици преди въобще да започнем да рекламираме този концерт залата беше напълно разпродадена", отбеляза Хилда Казасян.

"Светът на киното в музика" ("Световното кино в музика") е втори проект и своеобразно продължение на "Да послушаме кино", в който екипът представи  едни от най-популярните теми от български филми. С двата проекта екипът на Хилда Казасян е изнесъл общо около 100 концерта в цялата страна.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right