"Хиляда и една нощ" на езерото Панчарево

-

Снимка: Facebook

В рамките на третия летен фестивал "Музи на водата" на откритата сцена в Панчарево до Националната гребна база "Средец" ще бъде представен балетът "Хиляда и една нощ" от Фикрет Амиров.

Фестивалът "Музи на водата" е организиран от Софийската опера и балет (8 юли-4 септември 2022). Той се провежда в рамките на 13-ия летен фестивал "Опера в парка", който е под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

Балетът е по музика на големия азърбайджански композитор Фикрет Амиров. Хореографията е на балетмайстора Елдар Алиев. Либретото на спектакъла е на Максуд и Рустам Ибрахимбекови.

В ролята на султан Шахриар публиката ще види премиер солистът Никола Хаджитанев, а в Шехерезада ще се превъплъти прима балерината Боряна Петрова.

Завладяващият приказен свят на "Хиляда и една нощ" ще бъде представен на публиката в три поредни дни - днес, 19 август, както и на 20 и 21 август. Началото е в 20,00 часа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В аулата на Софийския университет ще прозвучи Stabat Mater от Дж.......

"Европейски музикален фестивал" кани почитателите на сакралната музика на Великденски концерт с безсмъртната барокова тв...

Прочети още keyboard_arrow_right