Хитове от Бродуей откриват на 25 юни Софийския фестивал на музикалния театър

Хитове от Бродуей откриват на 25 юни Софийския фестивал на музикалния театъ

Снимка: Музикален театър "Стефан Македонски"

На 25 юни в Парка на Военната академия спектакълът "Една вечер с хитовете на Бродуей" открива първия Софийски фестивал на музикалния театър. Ценителите ще чуят  популярни мелодии от хитовите мюзикъли: „Кабаре“, „Котки“, „Чикаго“, „Фантомът на операта“, „Мис Сайгон“,  „Сънсет булевард“, „Исус Христос суперзвезда“, „Магьосникът от Оз“. Голяма част от тях са поставени за първи път у нас на сцената на Музикалния театър.
Фестивалът, учреден от Музикалния театър, се реализира с подкрепата на Столична община. Акцент в първото издание са жанровете на мюзикъла и съвременния балет. Амбицията на организаторите е той да се превърне в знаково събитие в културния календар на София. 
 
Всички спектакли от програмата на Софийския фестивал на музикалния театър ще се играят в Парк „Военна академия” с начало 20:00 часа. Единствено мюзикълът „Клетниците” на 26 юни ще се играе от 19:00 часа на сцената на Софийската опера. За всички останали спектакли билети се продават онлайн през сайта на Музикалния театър, на касата на театъра (тел. 02/ 943 19 79), а в деня на представлението – два часа преди началото - на касата на Парк „Военна академия”.
 
Във втората вечер на фестивала - на 26 юни - ще бъде показан хитовият мюзикъл „Клетниците“ на Софийската опера и балет. Той ще се играе на сцената на операта с начало 19:00 часа. 
 
На 27 юни гостува Държавна опера – Стара Загора с три балетни миниатюри – „Танц при изгрев слънце”, „Лотос”, и „Следващият”. Хореографите Силвия Томова, Алесандра Скаламбрино (Италия) и Христиан Бакалов вдъхнат живот на своите поетични послания чрез талантливите артисти от интернационалната трупа на Балета на Държавна опера Стара Загора.
Легендарният рок мюзикъл „Коса” - постановка на Държавна опера Варна – ще бъде представен на 3 юли на сцената на фестивала. Той гостува само два дни след премиерата си във Варна. Режисьор е Борис Панкин. В главните роли гледаме: Мариан Бачев, Виктор Ибришимов, Нора Караиванова и солистката на Музикалния театър Десислава Николова.
 
На 4 юли Софийският фестивал на музикалния театър представя мюзикъла „Криворазбрана цивилизация”- на Музикално – драматичен театър – Велико Търново. Създаден по оригиналния текст на Добри Войников с музиката на Дечо Таралежков, в сценичен вариант мюзикълът се поставя за първи път от Великотърновския театър. В търсенията си да внушат посланията на времето и епохата, авторите на спектакъла правят препратки и към днешния ден.
 
Първото издание на Софийския фестивал на музикалния театър ще бъде закрито на 10 юли с екстравагантния спектакъл „CARMEN COLLECTION” на Балет „Арабеск” – най-старата и утвърдена трупа за съвременен балет у нас. Спектакълът - дело на хореографа Боряна Сечанова с музиката на Петър Дундаков - се заиграва с клишетата на днешния ден - модния подиум и чалга-културата. 
 
 
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right