И Захари Карабашлиев подаде оставка в Народния театър

И Захари Карабашлиев подаде оставка в Народния театър

Снимка: Столица.bg

След Александър Морфов и главният драматург Захари Карабашлиев на Народния театър "Иван Вазов" напуска, съобщи 24 часа. Скандалът с назначената за зам.-директор Велислава Кръстева придобива големи размери.

Срещнах добро отношение от портиера до директора в Народния театър. Това са хора, с които беше удоволствие да пресечем пътища. Вчера си депозирах оставката. Тя е свързана с конфликт, който излезе далеч извън стените на най-високата театрална институция, казва Карабашлиев.

Решението си за напускане той взел след седмица размисъл, разговори и опити за разрешаване на тази кризата.

"В разразилия се скандал името ми беше споменавано неведнъж в контекста на това, че една политическа фигура от ръководството на дадена партия може да бъде „балансирана“ с друга такава. Няма как да се съглася с това. Партийните пристрастия са право на всеки, но те нямат място нито на сцената, нито в сградата на която и да е културна институция", коментира Карабашлиев, цитиран от 24 часа.

Той е категоричен, че няма партийна линия и позициите си по различни въпроси изразява публично и ясно, защото те са граждански и морални.

Днес министърът на културата Велислав Минеков поиска рокади в Народния театър, но Александър Морфов, режисьор на една от знаковите постановки за Народния театър „Иван Вазов” – „Хъшове", трябва да остане. За конфликта между Морфов и Велислава Кръстева и кой да остане в Народния театър, Минеков каза, че това е като да сложиш на теглилката злато срещу перушина.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right