Инсталация под купола на Ларгото ни кани да разберем силата на природата

Инсталация под купола на Ларгото ни кани да разберем силата на природата

Снимка: Столица.bg

Инсталацията "Къс Земя" под купола на Ларгото кани зрителите от 7 до 11 октомври да се спрат, да се замислят, да се опитат да разберат природата, нейната сила, но и крехкост. Автор на нестандартната творба е младият фотограф Йохана Траянова. Проектът е отворен за посетители от 11 до 19 часа. 
 
"Къс Земя" е мултидисциплинарен проект, създаващ аудиовизуална среда в публичното пространство.
Творбата напомня на мозайка, съставена от фотографии и звуци, пресъздаващи моменти и движения в природата.  Тя е показвана на няколко места в София и Пловдив. 
 
Йохана Траянова е драматург по образование, но в последствие открива форми на изразяване чрез фотографията. Основни теми в работата ѝ са връзката между хората и природата, стремежът за завръщане към естественото, както и измененията на природата с времето.
 
Куратор на изложбата е Стела Каменова, продуцент е Виржиния Венкова, а звуковата среда е в колаборация с Деян Цвятков. Проектът е подкрепен от Национален Фонд Култура, програма "Творческа намеса в публичната среда".

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right