Интерактивна изложба ARTCYCLE разказва историята на театралното изкуство в НБУ

photo_library
  • Интерактивна изложба разказва историята на театралното изкуство в НБУ

    Снимка: НБУ

  • Интерактивна изложба разказва историята на театралното изкуство в НБУ

    Снимка: НБУ

Културното събитие - ARTCYCLE проследява и представя дългогодишната театрална дейност

Интерактивна изложба разказва историята на театралното изкуство в Нов български университет и чества един от първите департаменти – “Театър”. Културното събитие - ARTCYCLE проследява и представя дългогодишната театрална дейност на НБУ – реализирани спектакли, участия в международни фестивали, награди и други постижения. Документалната изложба ще бъде на разположение до 31 октомври в галерия УниАрт и в кампуса на университета.

За създаването на всеки експонат са използвани декори, костюми, реквизит, визуални и информационни материали, както и документи от различни спектакли, събития и инициативи от репертоара на Университетски театър НБУ.

Експонатите са изложени в галерия УниАрт на Нов български университет и в двора на кампуса. Музикална кутия пресъздава музиката от стотиците представления, изиграни в Университетски театър. Холограмен костюм, създаден от Венелин Шурелов за юбилея на проф. Цветана Манева, представя изображения от ревю на театрални костюми. „Типичен чеховски интериор“ и „Сухото дърво от вишнев цвят“ - декор от спектакъла „Вишневи сестри“ са само част от творбите на екипа на Театъра, които разказват историята му 30 години по-късно. В двора на университета са разположени огледала от „Домът на Бернарда Алба“.

Всеки обект на изложбата е съпътстван от информационна табела или QR код, представящи спектаклите и събитията, от които са използвани материали. Част от експонатите имат предимно информативен характер, други въздействат на сетивата, а трети приканват зрителя към акция и отварят нови хоризонти за бъдещи артистични проекти. Със своите 18 обекта ARTCYCLE осветява различни моменти от 30-годишната история на театралното изкуство в НБУ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

comment 134
05.10.2021 16:08
Firebg
пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/
Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right