20 наши творци участват на изложбата „Искри на въображението. На честотите на Бойс“

„Искри на въображението. На честотите на Бойс“ в  галерия „Квадрат 500“

Снимка: Столица.bg

Националната галерия и Гьоте-институт България представят изложба на български артисти, вдъхновени от наследството на германския художник Йозеф Бойс.

Всички граждани, могат да присъстват на вернисажа на изложба „Искри на въображението. На честотите на Бойс“. Културното събитие има за цел да зарадва присъстващите с уникалното изкуство на велики творци. То ще се състои на 10 февруари от 17.00 часа в „Квадрат 500“, където ще бъдат представени творби от над 20  български художници и артисти, чиято работа е била повлияна от културния импулс и наследството на Йозеф Бойс.

Миналата година в Германия и света се отбеляза 100-годишнината от рождението на германския радикален художник и активист. И докато извън България неговите идеи са добре познати и често са повод за противоречиви дискусии, у нас предстои да се разбере повече за Йозеф Бойс и общото му с българското изкуство. По този начин изложбата в „Квадрат 500“ ще отдаде почит към Бойс, но и ще се концентрира върху съвременните български художници, които са били вдъхновени от него.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right