Историите на София оживяват на ул. "Малко Търново" с изложба, шоу, музика и кабаре

Историите на София оживяват на ул. "Малко Търново" с изложба, шоу, музика и

Снимка: Столица.bg

Проектът “Малко Търново — Улица на времето” разказва факти, митове и легенди със story-та в социалните мрежи

Архивни спомени и кадри от историята на София ще оживеят на най-късата пешеходна улица в София “Малко Търново” този петък с помощта на различни изкуства и артисти.

За събитието на 16 юли вечерта по емблематичните стълби ще бъде разположена временна изложба, която ще разказва истории от различни векове, случили се само и единствено на това централно градско място.

Главни разказвачи са актьорите Лили Гелева и Кирил Недков с режисьор Анастасия Събева от Младежки театър и студио Phormatik, които подготвят мултимедийна прожекция с архивни кадри от колекцията на ДА “Архиви”, Музей за историята на София, Стара София и Изгубената България.

Духова музика ще ни преведе през различните епохи, а Васко Кръпката ще изпълни шлагера “Музикантска съдба” на Жоро Минчев за килиите на ДС, ситуирани зад една тайна врата по средата на стълбите по време на комунизма. 

На сцената за градски истории и разказвачи на Storytel ще гостуват писателят Александър Шпатов с неговите истории “На живо от София” и колоритната Павлина Делчева - Вежинова с откъс от нейната книга “По дирите на изчезналите софийски кръчми”. Събитието ще завърши с кабаретно шоу в някогашния бар “Луна” (сега Comedy Club) и епохално парти, което ще ни пренесе от времето на Цар Борис III до днес. 

Събитието ще постави и старта на специален сайт и дигитална кампания, която ще разпространи многото събрани истории в популярния “story” формат в социалните мрежи. Това е и първото от серия събития на платформата, които разказват историите на характерните символи на града.

Проектът изследва и събира разкази, снимки и легенди от цялата многовековна история на столицата, скрити зад фасадите и паветата по протежението на 60-метровата улица, с цел да популяризира историята на София и да наложи ул. “Малко Търново” като още по-любим и притегателен символ за граждани и гости на града.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right