Изложба „20-21-С“ - не точно живопис

Изложба „20-21-С“ - не точно живопис

Столица.bg

Галерия Нюанс с изложба на Стилиян Дичев

Галерия Нюанс представя на 27 октомври изложбата на Стилиян Дичев “20-21-С”. Това е не точно живописна изложба и трети самостоятелен проект, който художникът реализира в пространствата ни – експериментирайки, но винаги през призмата на абстрактното.

Опитвайки се да разгадае света около себе си, човек се натъква на интересни находки, които са в основата на много творчески търсения. Както е известно не е важно да гледаш, важното е да видиш. Понякога в най-обикновен предмет или явление можем да открием красотата и особеното излъчване. В този смисъл абстрактният подход в изобразителното изкуство е най-подходящ за материализирането на идеята на автора. Неизчерпаемият набор от изразни средства и експерименти с материали и техники увеличават шанса да пресъздадем възможно най-добре обекта на съзерцание, съобщават от галерията. Този подход помага да вникнем и покажем на публиката това, което ни вълнува, без да се налага да описваме и обясняваме с думи.

Затова и показаното е по-скоро визуалнo, а не литературно произведение. Определящото в този проект е сензитивно-абстрактният подход. Залагайки на това се разчита зрителят да се пренесе в друг уж абстрактен свят и за миг да повярва в него. Изложбата може да бъде видяна до 14 ноември.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right