Изложба от фотографии на незрящи хора откриват в “Ателие Пластелин“ в София

-

Снимка: СТУБ

В зависимост от възможностите си, всеки човек може да адаптира своя талант. Това казаха пред БНР Николай Примов и Мира Владимирова от Сдружението на творците с увреждания в България. От сдружението отбелязаха, че това, което най-много липсва на творците с увреждания, е реална социализация и реална интеграция.

Човек има различни сетива и освен зрението (специално при фотографията), може да използва звук, допир и т.н. като така си представя какво изображение иска да представи след това на снимките, разказа Владимирова. Тя допълни, че предизвикателствата са по-скоро институционални.

„В крайна сметка всички сме част от това общество и няма причина да не бъдат включени във всеки аспект, включително и в неща, които след това репрезентират цялото общество“, каза още Владимирова. 

Изложба с фотографиите на хората от последния курс по сетивна фотография за незрящи ще бъде открита в “Ателие Пластелин“ в София на 17 април от 16,30 часа. Фотографиите, които ще бъдат представени, са на незрящи творци. Всеки, който иска да ги види и да подкрепи техния стремеж да създават изкуство, е добре дошъл, казаха те. Изложбата ще може да се види в "Ателие Пластелин" само на тази дата, след това ще пътува - отначало ще бъде представена в Американския център в столицата, предстоят ѝ и други срещи с публиката.

„Мечтаем си да имаме наше място, на което да можем да събираме всичките хора, да има различни занимания. Има хора напълно незрящи, които искат да се учат на скулптура, а за това е необходимо място и пространство“, каза Примов и допълни, че се надява общините да се включат и ако помогнат с място, те да се отблагодарят с изкуство.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинският Дом на културата „Средец“ отпразнува с концерт 50-а го......

С празничен концерт тази вечер Общинският културен институт – Дом на културата „Средец“ отбеляза 50-го...

Прочети още keyboard_arrow_right