Изложба „През изминалата година“ в Софийския арсенал – музей на съвременното изкуство

-

Снимка: Facebook

Моментното разнообразие на съвременното изкуство в България ще покаже изложбата „През изминалата година“, която ще бъде представена в Софийски арсенал – музей на съвременното изкуство. Експозицията ще бъде открита на 7 юли.

Лятната изложба в САМСИ е в популярната по световните сцени форма на акрошаж (accrochage) – колективно представяне на произведения на различни автори, обвързани единствено от субективния интерес на организаторите на експозицията, съобщават от музея.

Идеята за експозицията принадлежи на Надежда Джакова, поканила като сътрудници колегите си – куратори на Националната галерия, да представят впечатленията си от арт-сцената у нас през изминалата година. Изложбата не претендира да реконструира цялостния пейзаж на съвременното ни изкуство, а е един отделен опит пред зрителите да се визуализира именно моментното ѝ разнообразие.

Събрани са произведения на художниците Аделина Попнеделева, Аксиния Пейчева, Борис Далчев, Вито Валентинов, Гълъб Гълъбов, J. PANK, Иглика Христова, Калин Серапионов, Камен Старчев, Красимир Карабаджаков, Lubri, Людмил Лазаров, Мария Налбантова, Мартин Атанасов, Михаела Добрева, Радостин Седевчев, RASSIM®, Сашо Стоицов, Станимир Генов, Стоян Илиев, Филип Попов и Юлий Таков.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right