Изложбата “Портрет на София” беше открита под купола на Ларгото

-

Снимка: Столична община

Фотографът от вестник „24 часа“ Йордан Симеонов представи проект, в който главни герои са жени, които се казват Софѝя и живеят в София. Изложбата е портрет на града през историите на тези героини от различни поколения и с различни професии и занимания.

„София е връзката между идеите и материята. Аз имах нужда от тази идея точно сега. Вложих своите желания, очаквания, мечти в този проект, но интуитивно, несъзнателно. В мен има вроден интерес към човешката природа, към съдържанието на хората. Имам чувството, че от нас зависи какво ще видим в живота. Ако виждаме хубавите неща, ще живеем по-щастливо“, сподели авторът.

Чрез фотографиите жените разкриват своята специална връзка с името Софѝя и града, в който живеят и който също носи това име.

„София е мястото, където се чувствам щастлива у дома. Където знам, че винаги ще срещна добри, усмихнати хора“, споделя ученичката София Марчева, чиято фотография е част от изложбата.

„София е уникален магически център на нашата памет – история, новаторство и творчество под погледа на Витоша“, споделя актрисата София Кузева-Чернева, а детската учителка София Матова добавя: „София е микс от цветове и култури“.

Присъстващите на откриването видяха късометражен филм за проекта, заснет и режисиран от Добрин Кашавелов, който можете да видите на: https://www.youtube.com/watch?v=4LszOmFhCy4.

Изложбата „Портрет на София“ се реализира с подкрепата на Столична община и може да бъде разгледана до 10 април.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right