Калина Мавродиева подрежда изложба в галерия „Васка Емануилова“

Калина Мавродиева подрежда изложба в галерия „Васка Емануилова“

Снимка: Столична община

Художничката Калина Мавродиева представя своя самостоятелна изложба в галерия „Васка Емануилова“, съобщават от Столична община.

Експозицията носи името „След себе си“ и ще бъде открита на 10 март от 18:00 ч. Картините ще останат в галерията и ще могат да бъдат разгледани от почитателите на изкуството до 10 април.

Изложбата включва живописни платна, създадени от авторката през последната година. Сред тях са идилично-абстрактните пейзажи от Троянския Балкан (изпълнени в маслени бои и молив), макро визии от морското дъно и други. Произведенията картографират процеса на изследване и вглеждане в заобикалящата ни среда.

Концептуалната рамка на изложбата е зададена от Елин Рахнев, който по покана на художничката създава поетично произведение, отразяващо отношението му към работата й. Текстът е интегрална и централна част от изложбата и освен превод на живописния език в литературен, е и посвещение и спомен за общия приятел, художника Кольо Карамфилов.

Изложбата „След себе си“ е включена в програмата „Място за срещи“ – форум за изява на млади творци в музейното пространство от 2003 г. в галерия „Васка Емануилова“. Авторката е получила подкрепа по програма „Творчески инициативи“ на Национален фонд „Култура“.

Калина Мавродиева е родена през 1988 г. в Троян. Завършва „Живопис“ в класа на проф. Андрей Даниел през 2014 г. и е специализирала в Академията за изящни изкуства „Брера“ в Милано. През 2015 г. е носител на Награда на колекционерите в конкурса ESSL ART AWARD CEE 2015, а през 2021 г. е отличена с наградата на СБХ в Националната младежка изложба.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right