Кино, музика и театър на Sofia Summer Fest привличат столичани в Южен парк II (СНИМКИ)

photo_library
  • Кино, музика и театър на Sofia Summer Fest привличат столичани в Южен парк

    Снимка: Sofia Summer Fest

  • Кино, музика и театър на Sofia Summer Fest привличат столичани в Южен парк

    Снимка: Sofia Summer Fest

  • Кино, музика и театър на Sofia Summer Fest привличат столичани в Южен парк

    Снимка: Sofia Summer Fest

От 24 септември София Филм Фест открива своето издание "Есен" в рамките на фестивала

Силен старт направи едно от най-големите културни събития в София - Sofia Summer Fest, който бе открит преди седмица. "Ако първите 7 са най-важни, Sofia Summer Fest расте уверено, в отлични условия и с много любов", похвалиха се организторите на фестивала.

От утре, 28 август, фестивалът за документално кино Master of Art гостува на Sofia Summer Fest. До 30 август има изключителна програма, в която могат да се видят филмите: “В търсене на Казандзакис”, “Творбите на Леонардо”, “Къде живеят архитектите”, “Морис Бежар: душата на танца” и много други.

"Щастливи сме, че успяхме да предложим събитие, което хората в столицата отдавна чакат - открита сцена за културния календар през лятото, когато сякаш животът в столицата е най-малко интересен. Артистът Иво Димчев, например, успя да продаде концерта си и направи страхотно шоу",  допълва Борислав Чучков от екипа на Sofia Summer Fest.

Културният фестивал се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата и район Триадица и др. Южният парк II, зад музея "Земята и хората" е превърнат в пространство за култура, което стига до метростанция "Европейски съюз" и хотел "Хилтън".

Summer Fest предлага изключително силна програма от събития и се превърна в място за добре прекарано време за семейството, а също и разходка сред прохлада и зеленина в сърцето на града.

На площ от 5 декара е разположена голяма сцена (10 на 8 метра) с кино екран (7 на 4 метра). Седящите зрителски места са 250 удобни жезлонги и закрита шатра с още 250 седящи места. Мястото предлага разнообразна селекция от храна и напитки, които съпътстват всеки фестивал на открито.

Sofia Summer Fest продължава до края на септември. А какво могат да видят столичани и гости на София през следващия месец на огромната сцена в Южен парк II?

к и н о

От 24 септември ще бъдат представени едни от най-силните заглавия, с Оскари и Златна палма, в програмата през 2020 година – „Паразит“, „Медена земя“, „Предателят“, „Мартин Идън“, „Прегоряла ерес“ с участието на Мик Джагър и Доналд Съдърланд – от Кан и Венеция, анимационните бижута „Пътешествието на принца“, „Чутовното нашествие на мечките в Сицилия“, хитове от миналогодишни издания на София Филм Фест – „Лудетини“, „Мама“, „Каръл“, „Императорът“, както и българския филм „Бащата“, спечелил „Кристален глобус“ в Карлови Вари.

т е а т ъ р

На 8 септември гледаме многократно награждавания моноспектакъл на Ива Тодорова с режисьор Стоян Радев “Приятно ми е, Ива”. На 11 септември, отново от програмата на Театър 199, е спектакълът по текст на Джордж Оруел “Фермата на животните”.

Сред останалите заглавия са “Горката Франция”, “Жената е странно животно”, “Последната тайна на Фреди Меркюри”, „Ало Ало!“

м у з и к а

На музикалната сцена на Sofia Summer Fest ще се качат класическите музиканти от Софийски солисти (7 септември), Орлин Павлов Live Band (17 септември), както и младите изпълнители Жлъч/Григоров/Гена (12 септември).

к н и г и

В рамките на Sofia Summer Fest, на 3 септември, Георги Тошев ще представи книгата и филма си за ABBA.
На 9 септември Стефан Вълдобрев ще представи „Книга за песните“

д е ц а

В събота и неделя летният фестивал на открито предлага театър за деца, както и ранни детски кино прожекции.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right