Клаудия Кастелучи отвежда софийската публика в Древен Рим

Клаудия Кастелучи отвежда софийската публика в Древен Рим

Снимка: РЦСИ Топлоцентрала

За първи път българската публика ще има възможност да види спектакъла на италианската хореографка и драматург Клаудия Кастелучи AT THE BEGINNING OF THE CITY OF ROME (оригинално заглавие All’inizio della città di Roma), носител на Сребърен лъв за танц от Биеналето във Венеция през 2020 г.

Кастелучи, заедно с шестима танцьори от нейната трупа, ще пристигнат в София по покана на Центъра за съвременни изкуства Топлоцентрала. Спектакълът ще се играе на 20 и 21 май от 19:30 ч.

AT THE BEGINNING OF THE CITY OF ROME е танц, който разказва как в древната Римска империя - начало на масовото общество, каквото днес го познаваме - човек започва да губи представата за мярка. Заглавието на пърформанса връща зрителя в зората на най-обширната европейска цивилизация, когато възниква нуждата да бъдат регулирани отношенията ни с вещите, чието количество расте невъобразимо.

Хореографията на Клаудия Кастелучи изразява фактите, последиците, решенията и договорките, резултат от определена траектория на човешките постъпки.

Гостуването на Клаудия Кастелучи в РЦСИ Топлоцентрала не е първото ѝ посещения в България. В края на месец март тази година тя беше в София по покана на Народен театър „Иван Вазов“ и обсъди с екипа му съвместни бъдещи проекти. Посещението ѝ стана и повод РЦСИ Топлоцентрала и Народен театър да потвърдят желанието си да си партнират за по-разширеното представяне на работата на Клаудия Кастелучи и други водещи имена от европейската сцена пред българска публика.  

След Клаудия Кастелучи, международната изпълнителска програма в Топлоцентрала ще продължи с танцовия пърформанс KOAN на легендарния английския хореограф Джулиън Хамилтън (25 май), и със соловия танцов спектакъл THE SPEECH на израелската хореографка Ноа Зук от танцовата компания “Батшева” - една от водещите компании за съвременен танц в света, основана от Марта Греъм м и баронеса Батшева де Ротшилд.

На 29 юни Ноа Зук ще представи първия си изцяло самостоятелен пърформанс като диалог със своето собствено минало, отражението му върху настоящия живот и погледа към непознатото бъдеще.

Следващите три дни - 30 юни, 1 и 2 юли, Ноа Зук ще проведе уъркшоп за български пърформъри със своя репертоар, фокусиран върху световноизвестния танцов език Гага, който активира тялото и физическите ни усещания на по-дълбоко от познатото ниво.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Ледовете на Антарктика" на Моста на влюбените в София...

В Деня на Земята, 22 април, на Моста на влюбените до НДК в София ще бъде официално открита изложбата "Ледовете на Антарк...

Прочети още keyboard_arrow_right