Клавирен рецитал на Доач Бездюз в столичната зала „България“

Клавирен рецитал на Доач Бездюз в столичната зала „България“

Снимка: Столица.bg

Софийската филхармония и департамент „Музика“ на НБУ организират рецитал

На 7 декември от 19 ч. Софийската филхармония и департамент „Музика“ на НБУ организират клавирен рецитал на Доач Бездюз в зала „България“.

В програмата ще чуете творби от Бах/Бузони, Шуман, Чайковски, Ляпунов, Рахманинов. Доач Бездюз е роден на 23.07.1999 в град Мерсин, Турция. През 2006 започва музикалното си образование в Държавната консерватория към Мерсинския университет като ученик в класа по пиано на Марина Джинджарадзе. В периода от 2013-2015 учи в Анкарската гимназия за музикално-сценични изкуства към Университета Билкент в класа на проф. Гюлнара Азиз.

Периодично работи и с Цветелина Тунтева – преподавател в Държавната консерватория в Адана. През 2017 завършва гимназиалното си образование в Мерсинската консерватория и от следващата учебна година постъпва в Нов български университет като студент в класа по пиано на проф. Людмил Ангелов. В момента е студент четвърта година в бакалавърска програма „Музика“ на Нов български университет.

Доач Бездюс е млад виртуоз. Активно концертира самостоятелно и с камерни ансамбли. Има концерти и с различни хорови състави в Турция и в чужбина. Работил е в Мерсинската опера и балет като акомпаниатор на хор. През годините участва в майсторските класове на най-изтъкнати пианисти като Муитин Дюроглу, Мартин Блументал, Озгюр Айдън, Емре Еливар, J. C. Van den Eynden, Гюлсин Онай, Марта Гуляс, Винченцо Балзани, Артур Писаро, Людмил Ангелов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right