Книгата "Баща ми, бояджията" разказва за детството на Васил Цонев в "Овча купел"

-

Снимка: Издателство "Лист"

Сборникът с разкази „Едно време в „Овча купел“ е публикуван за пръв път преди 51 години, през 1970г. Днес разказите възкръсват в ново издание, озаглавено „Баща ми, бояджията“, с името на разказа и популярния филм- мюзикъл по сценарий на автора Васил Цонев.

Осемнайсетте разказа предлагат много повече от това, което може да се види във филма, каза пред БНР Гергана Димитрова от издателство „Лист“. Филмът показва само отделни моменти от книгата и отделни разкази, които са събрани в едно цяло. Интересен факт е и това, че изпълнителят на ролята на бащата - Коста Цонев, фактически играе собствения си баща, а момченцето, което носи в джоба си кокоша глава, е всъщност самия Коста Цонев.

Освен разказите на Васил Цонев, в новото издание са включени и текстовете на песните от филма "Баща ми, бояджията", които са дело на поета Кръстю Станишев. Така, според издателите, книгата е придобила съвсем завършен вид. Книгата вече може да се намери на книжния пазар с корица и художествено оформление от Милена Вълнарова.

Васил Цонев разказва за детството си много колоритно, въпреки че всъщност детството му е било изключително бедно и през цялото време семейството се опитва да преодолее липсата на средства. Авторът разказва как децата успяват по много изобретателен начин да си доставят удоволствие и да прескачат препяствията по пътя си. Книгата ще е удоволствие за читателите, сигурни са от издателството.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right